Akden Yapı


DURSUNKÖY'DEN ARSA ALINIR MI?

19.12.2023

Arsa yatırımcıları son yıllarda İstanbul Arnavutköy ilçesi Dursunköy mahallesine yoğun ilgi gösteriyor. 

"Dursunköy'den arsa alınır mı?" yada "Dursunköy arsa fiyatları" şeklinde sorular arsa yatırımı yapmak isteyenlerin Dursunköy ile ilgili öncelikli merak ettikleri. 

Yazımıza geçmeden önce yazımızın başındaki resime göz atmanızı tavsiye ederiz. Zira Dursunköy'ün konumu ve önemi hakkında herşeyi tek bir resimde anlamış olacaksınız.

Dursunköy Arnavutköy ilçesinin bir mahallesidir. Dolayısıyla Arnavutköy ilçesini önemli ve değerli kılan tüm proje ve ilerlemeler Dursunköy'ü de kapsıyor. (Merak edenler Arnavutköy'ün önemini kısaca anlattığımız "Neden Arnavutköy'den Arsa Almalısınız?" başlıklı yazımızı okuyabilirler.) 

"Kanal İstanbul Dursunköy'den  geçiyor mu?" diye merak edenler yazımızın başındaki resimde de gördükleri gibi Dursunköy Kanal İstanbul'un yanıbaşında yer alıyor.

Dursunköy'ün merkezinin dışında Kanal İstanbul'un karşı kıyısında yer alan arazilerde Dursunköy mahallesi sınırları içinde yer alıyor. Dursunköy bölgesi hem Kanal'a yakın olması, hem de hakim konumda olması sebebiyle ilgi görmekte. Öte yandan THY- Emlak Konut toplu konut projesinin Dursunköy mahallesinde yapılıyor olması bölgeye ayrı bir önem katıyor. Çünkü Kanal İstanbul'un yapılmasıyla ayrı bir önem kazanacak Dursunköy, THY- Emlak konut projesiylede imarlaşmaya erken başlamış durumda. Dursunköy'de satılık arsa arayanlar yada Dursunköy'de arsa yatırımı yapmak isteyenler için alım fırsatı devam etmekte. Zira THY-Emlak Konut projesi ve çevresindeki bazı noktalar dışında geri kalan tüm arazi tarla tapulu. Dolayısıyla fiyatlar henüz gelmesi gereken noktaya ulaşmadı. Öte yandan imar planları yayınlandığı için tarla olarak alsanızda imar planındaki yeni yerini bilerek ve görerek alıyorsunuz. Bu da riskinizin minimize olması demek. Yani "tarla aldım acaba imar çıkar mı?" yada "çıkarsa benim tarlamdan yol geçip istimlaka girer mi?" gibi endişeleriniz olmuyor. İmarlı tapuların verilmesiyle bugün tarla olarak alacağınız topraklar kısa zaman sonra çok değer kazanacak. 

Bize Ulaşın
Loading
Your message has been sent. Thank you!